Home INFO Совети како побрзо да го загреете автомобилот наутро

Совети како побрзо да го загреете автомобилот наутро

реклама:G Natural

Не е лесно да се влезе во ладен автомобил од топлиот стан наутро, па затоа повеќето луѓе сакаат тој да се загрее што е можно побрзо. Но затоа прават и некои грешки кои се штетни.

Значи, вистинското прашање е што да се направи за да се загрее моторот на автомобилот што е можно поскоро?

За почеток, она што никогаш не треба да го правите е да стоите на паркинг со вклучен мотор. Тоа е застарен и штетен метод.

Сепак, еден од советите е да го исклучите греењето во првите неколку минути. Имено, кога е вклучен, вентилаторот ја користи циркулацијата на течноста за ладење за да го загрее возилото (преку т.н. разменувач на топлина).

Ова ја намалува температурата на течноста за ладење, па на моторот му треба подолго време за да се загрее.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------