Home INFO Звучи чудно но делува: Мирисајте нане за да не ви се јаде

Звучи чудно но делува: Мирисајте нане за да не ви се јаде

реклама:SANSIRO

Со зачестена инхалација на мирисот на нане може да се „излаже“ гладта, тврдат американските истражувачи.

Во истражувањата на еден универзитет, волонтери вдишувале мирис на нане на секои два часа во период од пет дена.

Тоа довело до значително смалување на чувството за глад кај доброволците, а бројот на калории кои ги внеле таа недела бил за околу 3.500 илјади помал.

Некои слични истражувања од овој тип, кои се правени на спортисти, резултирале со зголемена енергија и елан во нивните активности, по вдишување на мирисот на нане.

Ако сакате да пробате вакво нешто, експертите советуваат да вдишувате етерично масло од нане или мирисот да го внесувате преку инхалатор.

Следниот пат кога ќе посакате чај од нане, имајте на ум дека и овој начин на употреба не е лоша опција за намалување на апетитот.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------