Home INFO 🍕„Pazzi“ првиот автономен робот за производство на пица во светот (видео)

🍕„Pazzi“ првиот автономен робот за производство на пица во светот (видео)

реклама:Лето во Банско

Првиот роботизиран пица ресторан во светот е отворен во Париз. Еве како работи?

Гостите прво ја нарачуваат својата пица на киоск со екран осетлив на допир или директно на нивната веб-апликација пред да ја испратат до „Pazzi“ пица роботот напојуван од вештачка интелигенција развиен од 30 експерти, инженери и програмери. Ова ѝ овозможува на машината да направи сè, да го израмни свежото тесто, да го намачка сосот, да ги стави состојките, да ја готви питата и да ја исече.

„Pazzi“ исто така е способен да ја персонализира точната количина на состојки кои се посакувани, а потоа да ги идентификува и коригира несовршеностите кога е потребно за да обезбеди оптимална подготовка. Може да направи 1 пица на секои 45 секунди и да пече до 6 одеднаш, вкупно по 5 минути.

Прима различни нарачки направени преку веб-апликацијата, тој едниоставно ја прави пакува и складира за превземање.


Доколку ве нанесе патот во париз никако не заборавајте во вашата агенда да го вметнете и ПАЦИ и да ја пробате неговата пица, а за тоа колку е вкусна ги очекуваме вашите коментари.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------