Home INFO Црвеното јајце се чува, синото дава здравје! Какво значење имаат боите...

Црвеното јајце се чува, синото дава здравје! Какво значење имаат боите на Велигденските јајца?

реклама:G Natural

Црна – вечност
Жолта – светло, среќа
Црвена – божествена љубов, надеж
Кафена – среќа
Бела – чистота, невиност
Портокалова – издржливост и сила
Зелена – раст
Виолетова – надеж и вистина
Сина – здравје.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------