Home INFO Дали би престојувале во хотел со 0 ѕвезди? (видео)

Дали би престојувале во хотел со 0 ѕвезди? (видео)

реклама:G Natural

Швајцарски концептуални уметници покажаа дека хотелот не мора да биде во зграда. За разлика од другите хотели, нивниот хотел не личи на ниеден досега, а има сѐ што има секој хотел, почнувајќи од креветот.

Хотел со нула ѕвезди е иновативен концепт на швајцарски уметници со кој сакаат да го свртат вниманието на јавноста кон климатските промени и штетните влијанија на човекот врз планетата и општеството.

Нивниот хотел е целосна спротивност од обичните хотели. Тој се наоѓа на локален пат до бензинска пумпа во селото Сајлон, на југот на земјата во кантонот Вале. Овој хотел има нула ѕвезди, нема ѕидови или таван, само еден брачен кревет. Затоа може да се постави секаде, на планина, во лозје или во шума покрај патот.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------