Home INFO Дали можете да одите по вода? (ВИДЕО)

Дали можете да одите по вода? (ВИДЕО)

реклама:G Natural

Одењето по вода, тоа мора да е чудо, зарем не? Можеби и не. Што ако секој може тоа да го направи?

Се што ви треба за да го изведете ова чудо е пченкарно брашно.

Брашното во одредни околности се однесува како цврста материја.

Резултатот од тоа е дека брашното можете да го ставите во базен и потоа да трчате по вода, да играте фудбал.

Единственото правило е што морате постојано да се движите, инаку ќе потонете како во жива кал.

Доколку додадете пченкарно брашно во водата добивате нешто што научниците го нарекуваат „oobleck“.

Се работи за „нењутонска“ течност, што значи дека се однесува како останатите течности.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------