Home INFO Дали навистина можеш да се избришеш од Фејсбук?

Дали навистина можеш да се избришеш од Фејсбук?

реклама:G Natural

Бришењето од Фејсбук е невозможно.

Доколку го избришеш твојот профил, тој повеќе не постои за јавноста, но за Фејсбук ти уште постоиш и твоите информации тој ги користи за збогатуање на својата маркетинг интелигенција.

Од деактивацијата, доколку не се логираш за 14 дена на Фејсбук, нема да имаш пристап до твојот профил бидејќи ќе биде забранет за целата јавност.

Од друга страна, освен социјалните мрежи, правото на твоите аплаудирани информации ги имаат сите сајтови, така што не може ништо да избрише без нивна согласност.

Сепак, постојат неколку сервиси кои можат да ја завршат работата, т.е. да те избришат од сите сајтови, но тој процес е доста сложен и изгледа дека сепак зависи од согласноста на сопствениците на сајтовите.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------