Home INFO Дали знаете кој е авторот на легендарната „All I Want For Christmas“...

Дали знаете кој е авторот на легендарната „All I Want For Christmas“ од Мараја Кери

реклама:Велигден со Стаф

Неговото име е Walter Afanasieff и токму тој во 1994 година ја напиша песната „All I Want For Christmas“, која ја пее Мараја Кери.

Оваа песна и оваа година е најслушаната божиќна песна, како и сите претходни години во моментот на нејзино настанување.

И не само тоа, веќе слободно може да се каже дека оваа песна е своевиден заштитен знак на Божиќ и песна која со време стана синоним за празникот.

Walter Afanasieff во јуни 1994 година заедно со Мараја Кери започна со создавање на божиќен албум. Тоа било своевиден ризик затоа што таквите албуми и песни тогаш не постигнувале некое големо внимание и успех.

Но, откако со заеднички сили се сложиле и ја објавија во ноември 1994 година, „All I Want For Christmas“ во истиот момент стана хит. И така е веќе 19 години.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------