Home INFO Еве ја најбрзата и најделотворна диета !

Еве ја најбрзата и најделотворна диета !

реклама:Велигден со Стаф

Оваа диета е најбрза,но и најлесна, бидејќи можете да јадете се што ќе посакате!

Меѓутоа, само 8 часа во текот на денот, додека следите одредени правила. Делува прилично едноставно, но навистина е!

Првото правило е да ја консумирате храната само 8 часа во текот на денот, додека останатите 16 часа треба да консумирате само вода или билни чаеви, а понекогаш можете да си дозволите и по некоја чаша незасладена лимонада.

Нутриционистите тврдат дека секој ден во текот на тие осум часа храната треба да се консумира во ист период, а најдобро би било од 9 до 17 часот, бидејќи тогаш резултатите се најдобри.

Сепак, во зависност од вашиот животен ритам и работно време, можеби нема да ви одговара да јадете во спомнатиот период, па затоа слободно можете да го поместувате времето. Тоа може да биде, на пример од 10 до 18 часот, или од 11 до 19 часот.

Сепак, треба строго да се држите до правилото да го консумирате вашиот оброк најдоцна до 19 часот.

Откако ќе завршите со јадењето, повеќе не ви е дозволен ниту еден кекс, но затоа пак можете да пиете вода и чаеви во неограничени количини.

Уште едно важно правило – просторот помеѓу оброците секогаш мора да биде четири часа.

Ограничување во врска со храната нема – дозволено е се, па дури и брза храна. Сепак, ова не значи дека треба да претерувате, бидејќи внесувањето на храна не треба да преминува повеќе од 2.000 килограми дневно.

Колку поздраво се храните, толку подобар ќе биде резултатот, а вие ќе се чувствувате прекрасно.

Доколку бидете умерени со овој режим на исхрана ќе можете да ослабите и до 4 килограми за една недела. Во спротивно, бројката на вагата ќе покаже само 2 килограми помалку.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------