Home INFO Еве кога и зошто патниците аплаудираат кога ќе слета авионот

Еве кога и зошто патниците аплаудираат кога ќе слета авионот

реклама:4U PHARMA

Со сигурност многупати сте се запрашале зошто патниците аплаудираат скоро секогаш кога авионот ќе слета.

Грешка сте ако помисливте дека одговорот е затоа што пилотот успешно го спуштил авионот на земја.

Стујардесата Кара Мулдер го споделила своето мислење на својот блог. Таа вели дека овој феномен е поврзан со дестинацијата на која одите.

Доколку одите во Њујорк, за повеќето луѓе (Американците), тоа е службен пат.

Ако одите во Лас Вегас, одите да се забавувате и 80% од патниците ќе апалудираат.

По нејзиното искуство, пилотот обично ќе добие аплауз доколку успешно го слета авионот за време на лоши временски неприлики или поради друга прерпека.

Некои патници кои често се во авион, забележуваат дека аплаузот обично се појавува кога луѓето се враќаат од дијаспората во домовите на своето семејство долго не го виделе.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------