Home INFO 🤔 Google Street View: Како да проверите кога ќе фотографираат кај вас

🤔 Google Street View: Како да проверите кога ќе фотографираат кај вас

реклама:Лето во Банско

Google ја лансираше оваа услуга за своите мапи во 2007 година и првично додаде само неколку американски градови. Денес, има повеќе од 220 милијарди слики во 100 земји, кои ви помагаат да ги добиете потребните детали за местото кое ве интересира.

Меѓутоа, прашањето е колку често Google го ажурира Street View и кога може да го очекувате следното ажурирање?

Google не е доследен кога станува збор за ажурирање на Street View, најмногу поради тоа колку чини оваа активност. За да ги собере сите податоци, Google вработува тимови кои патуваат пешки, со брод или со автомобил и фотографираат со специјални камери.

Би било прескапо за Google да го ажурира Street View секој ден, така што, логично, погледите на места како станбени и мали рурални населби се ажурираат поретко. Грубо, руралните, помалку населени области се ажурираат еднаш на секои три години, додека густо населените градови се ажурираат малку почесто.

Доколку ве интересира кога ќе се ажурира вашето соседство, можете да го проверите овде, на страницата посветена на најавените посети на тимовите на Google Street View.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------