Home INFO И покрај тоа што немаме никакви резултати МТВ повторно ќе троши пари...

И покрај тоа што немаме никакви резултати МТВ повторно ќе троши пари на Евровизија

SHARE

Без никакво официјално соопштение од МТВ, Македонија го потврди учеството на Евровизија 2019 година, односно земјата ќе испрати уметник и песна во Тел Авив, Израел.

Не се објавени други детали, наведува порталот EscXtra, чии содржини се главно евровизиски.

Во последните три години македонскиот претставник на Евровизија го избира МРТ, а во претходните години за евровизискиот изведувач се одлучуваше и на фестивали.

Досега околу 30 држави потврдиле дека ќе учествуваат на Песна за Евровизија, што следната година во мај ќе се одржи во Израел.

РЕКЛАМИ: ---