Home INFO Инстагрм со новитетите удри на „Google maps“, ќе успее ли да го...

Инстагрм со новитетите удри на „Google maps“, ќе успее ли да го здрма Гугл?!

реклама:G Natural

Меѓу новите трендовски промени кај социјалните мрежи она што сигурно ќе најде широка примена е измената на Инстаграм која што е насочена кон нивната опција за мапата.

Очиглено по овие новитети нај загрижени ќе бидат од Гугл кој сепак може да претрпи последици со нивната апликација Гугл мапи.

Новата мапа на Инстаграм поддржува пребарувања и филтри, овозможувајќи им на корисниците да пребаруваат ресторани, атракции и други суштински локации директно од апликацијата, наместо само да гледаат каде е објавена фотографијата.

Ажурираната мапа исто така содржи објави, приказни и водичи означени од самите корисници, нудејќи увид во локалната сцена секогаш кога се врши пребарување.

Картата поддржува пребарување на хаштаг и можност за истражување со кликнување на тагирани/означени локации во храната за содржината Стори. Исто така, можно е директно да се напише името на објектот, градот или населбата на страницата Explore, а резултатите се прикажуваат на мапата.

Користењето налепници за локација на објавите и содржината на Стори ќе ја додаде таа содржина во списокот за пребарување на новата мапа, се додека профилот на корисникот е јавен. Визуелно, мапата користи икони на Инстаграм каде се наоѓаат атракции, што им овозможува на пребарувачите да кликнат и да ги гледаат Стори или да ја посетат страницата на профилот на бизнисите што ги интересираат.

Ова е уште еден чекор на Инстаграм да ја направи својата платформа центар за социјално вмрежување, трговија, патување и живот воопшто.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------