Home INFO Искористете го паметно: Ова е најсреќното време од денот

Искористете го паметно: Ова е најсреќното време од денот

реклама:G Natural

Веднаш да ви откриеме, не се работи за крајот на вашето работно време.

Истражување спроведено на 5.447 луѓе во дури 20 различни земји, открило дека луѓето се чуствуваат нејсреќни околу 19 часот.

Истражувањето, исто така, е спроведено на 14 различни јазици, а од испитаниците се барало да опишат што точно работеле околу 19 часот, еден ден претходно.

Секој од нив потоа пополнил мал прашалник за неговото искуство во тоа време.

Како што откриле научниците, нивните одговори биле опишани како „многу пријатни“, иако тогаш учествувале во нивните секојдневни активности.

Во што е финтата? Тие го поминувале времето со пријателите или семејството.

Така на некој начин, 19 часот е магичен час од причина што тогаш многу луѓе едноставно уживаат. Па дури и ако готват, готват со некоја драга личност, па на тоа не гледаат како обврска.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------