Home INFO Колку највеќе треба да стои ќесичката за чај во топлата вода?

Колку највеќе треба да стои ќесичката за чај во топлата вода?

реклама:G Natural

Топла чаша чај во зима е одлично за регулирање на температурата на телото, а исто така придонесува и за здравјето.

Чајот има многу антиоксиданси на кои се препишуваат поволен придонес на здравјето. Исто така лесно се достапни, лесно се подготвуваат, особено оние кои се во филтер кесичка.

Но, често правиме грешка тоа што ја забораваме кесичката повеќе од предвиденото. Тоа не е ризик за здравјето, но можете да го пиете и таков ако не ви пречи вкусот. Некои чаеви стануваат со горчлив вкус ако предолго го држите во вода. Кофеинот може да се стопи за три минути.

Исто така треба да се има во предвид фактот дека различни чаеви во различен временски период се подготвуваат.

Зелен чај: 1-3 минути
Црн чај: 2-5 минути
Бел чај: 2-3 минути
Овошен чај: 5-10 минути
Билен чај: 5-10 минути

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------