Home INFO Корисна информација: Еве колку пред истекот на пасошот можете да патувате во...

Корисна информација: Еве колку пред истекот на пасошот можете да патувате во странство!

реклама:G Natural

Сезоната на летни одмори е веќе започната, па доколку патувате во странство неопходно е внимателно да го погледнете датумот н истекување на важноста на патната исправа.

Имено, во земјите на ЕУ, различно се пресметува важноста на пасошот, па може да бидете вратени назад од граница.

Во ЕУ земјите може да патувате доколку до истекот на пасошот останале уште три месеци, но не од датумот на патување, туку датумот на враќање во земјата.

Што се однесува до земји кои се надвор од ЕУ зоната, патната исправа треба да важи најмалку 150 дена, односно 6 месеци од денот на одење во Тунис и Египет.

Не заборавајте – детските пасоши имаат пократок рок на траење.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------