Home INFO Кучињата лекуваат со позитивна енергија, a мачките со ултразвук

Кучињата лекуваат со позитивна енергија, a мачките со ултразвук

реклама:Велигден со Стаф

Луѓето кои имаат куче во нивниот дом имаат помала веројатност да страдаат од висок крвен притисок. Кога мажот гали куче, а особено ако тоа куче е негово милениче, ритамот на срцевите контракции се забавува, дишењето станува подеднакво, и му се опуштаат мускулите.

Овие параметри се блиски до оние на една личност што чита книга во целосен одмор. Можеби затоа што сопствениците на кучиња кои имале срцев удар се опоравуваат во деведесет и четири проценти од случаите.

Затоа присуството на куче дома може да спречи вакви здравствени проблеми. Кучињата се смирувачки за луѓето кои имаат анксиозни нарушувања и вознемиреност.

Кучињата придружници работат добро за луѓето со најразлични ментални заболувања.

Сето ова се должи на фактот дека кучињата испуштаат многу позитивна енергија. Ова е затоа што сите процеси во нивното тело се случуваат многу брзо.

Сепак, мачките лекуваат благодарение на електричните импулси со ниска фреквенција. Кога се гали мачката, триењето на косата резултира со создавање на магнетно поле.

Одамна е познато дека струјата, дејствувајќи на воспаление, убива бактерии, помага во зајакнување на ткивата и го подобрува нивното снабдување со крв.

Терапијата со галење на мачки функционира најдобро за болни зглобови и гинеколошки заболувања. Мачките третираат и со ултразвук.

Овие звуци ја подобруваат циркулацијата на крвта, го нормализираат крвниот притисок, го стабилизираат срцевиот ритам. Покрај тоа, коските се зајакнуваат, што е особено важно за жените во пост-менопауза.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------