Home INFO МЕСЕЦ НОЕМВРИ ГИ НОСИ ПРВИТЕ УСЛОВИ ЗА ВРНЕЖИ ОД СНЕГ И НА...

МЕСЕЦ НОЕМВРИ ГИ НОСИ ПРВИТЕ УСЛОВИ ЗА ВРНЕЖИ ОД СНЕГ И НА ПОНИСКИТЕ МЕСТА НИЗ МАКЕДОНИЈА

реклама:G Natural

Според најновите анализи за времето, направени за месец ноември укажуваат на тоа дека истиот ќе биде просечен по температурите на воздухот, односно се очекуваат нормални температури за тој период од годината (со можност за повремени позитигни и негативни одтстапување на истите). Слична е состојбата и во поглед на врнежите.

Сепак во текот на месец ноември, полека ќе се зголемуваат условите за се поизразени студени продори од северните и североисточните предели на Европа со што, особено во втората половина на истиот можни се и првите врнежи од снег и на пониските места низ државава.

Сепак и поркај ова, промени се можни, поради тоа што се работи за долгорочна анализа на времето.

Добро би било граѓаните да ги следат нашите пократкорочни прогнози кој се далеку посигурни.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------