Home INFO Мудра лекција од генијалниот Фројд: Еве како да ги препознаете глупавите луѓе

Мудра лекција од генијалниот Фројд: Еве како да ги препознаете глупавите луѓе

19
реклама:Лето во Банско

Таткото на психоанализата, Зигмунд Фројд, зад себе остави безвременски мудрости и изреки.

Меѓу нив и една лекција која треба да се запомни – како да ги препознаете глупавите луѓе!

„Првиот знак на човековата глупавост е отсуството на срам“, рекол Фројд.

Доколку се најдете во ситуација да ви е срам поради туѓото однесување или изјави на некоја личност, веднаш ќе знаете со кого си имате работа.

РЕКЛАМИ:Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------