Home INFO Наполни го шишето: Нов предизвик на социјалните мрежи

Наполни го шишето: Нов предизвик на социјалните мрежи

реклама:Лето во Банско

Момчето со име Џејсон Принс, без намера да го привлече вниманието на јавноста, објавил фотографија од шише полно со догорчиња кои ги собрал на радиус од 50 метри.

Оваа фотографија поттикна нов предизвик на социјалните мрежи, па луѓето ширум светот почнаа да собираат догорчиња и да ги објавуваат, покажувајки колку всушност ги има.

За да се распадне едно догорче се потребни околу 18 месеци, но многуте хемиски состојки кои ги содржат и понатаму продолжуват да ги загадуваат земјата и водите.

Приклучете се и вие на #fillthebottle предизвикот и дајте свој придонес за спасување на планетата!

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------