Home INFO Не му верувајте на Google, лекувањето преку интернет е многу опасно!!

Не му верувајте на Google, лекувањето преку интернет е многу опасно!!

реклама:G Natural

Др Гугл можете да го прашате се, но доколку станува збор за дијагноза или сакате да откриете што и зошто ве боли подобро отидете на лекар бидејќи истражувањата покажале дека дури 90 насто од луѓето коi доцна се јавиле на лекар се обидувале да дознаат што им е преку интернет

– дури 50 насто од нив на интернет барале и совети како да се излечт.

Затоа експертите велат не му верувајте на доктор Гугл. Еве неколку примери зошто.

Ако напишете дека имате болка во градите вашата он лине дијагноза ќе е ангина пекторис, инфаркт, пнеумоторакс, тумор на бели дробови, анксиозност – се од наведеното.

Според британско истражување нема човек на планетата кој барем еднаш не барал здраствен совет на интернет. А секој четврти си поставил дијагноза и тоа погрешна.

Иако здраството чини, а и се чека на ред за прегледи посебно доколку се работи за преглед со посебни машини – сепак најсигурна варијанта е лекар.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------