Home INFO Неверојатна сличност на Ѓоковиќ со неговиот прадедо

Неверојатна сличност на Ѓоковиќ со неговиот прадедо

реклама:G Natural

Во Јасеново поле, блиску до Никшиќ, се наоѓа куќата на предците на Новак.

Првиот Новак Ѓоковиќ бил прадедото на тенисерот со кој тој освен името ја дели и физиономијата!

Дедото на Ноле се преселил во Америка, но два пати се враќал за да се бори со неговите браќа – еднаш на Сакадар и во балканските војни.

По Солунскиот фронт првиот Новак Ѓоковиќ решил да остане да живее во Јасеновото поле, каде станал судија.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------