Home INFO Од одмор, на гласање! Продолжен викенд од 01-08 Мај !?

Од одмор, на гласање! Продолжен викенд од 01-08 Мај !?

реклама:G Natural

Ако успеете да ги организирате работата и работните денови, периодот кој следува е идеален за мини одмор кој супер ќе ви дојде, а е по закон за слободни работни денови.

1 мај (среда), Ден на трудот- неработен ден
02 мај четврток –работен ден
03 мај (петок), Велики Петок, петок пред Велигден- неработен ден
04 мај Сабота
05 мај Недела
06 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар- неработен
7 мај вторник работен ден
8 Мај среда неработен ден заради одржување на избори

Значи ако од работа побарате само две слободни дена односно 2 мај четврток и 7 мај вторник имате споени 8 дена пролетен одмор.

Среќни празници!

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------