Home INFO Овде најдобро се живее, а најмалку се работи

Овде најдобро се живее, а најмалку се работи

реклама:G Natural

Компанијата ExpertMarket направи ранг листа на градови низ светот во кои луѓето имаат најдобар баланс меѓу работата и слободното време, пишува Business Insider.

Користејќи ги податоците на швајцарската банкарска групација USB, ExpertMarket направи анализа за градовите со помош на податоци за тоа колку време неделно и годишно луѓето минуваат на работа, а стандардот на живеење е висок. Интересно е што сите 13 градови се во Европа, а се од 12 различни земји.

Еве во кои градови најмалку време се минува во работа:

13. Мадрид, Шпанија

Просечно работни часови во неделата: 33,28

12. Амстердам, Холандија

Просечно работни часови во неделата: 33,2

11. Минхен, Германија

Просечно работни часови во неделата: 33,1

10. Брисел, Белгија

Просечно работни часови во неделата: 33.02

9. Вилнус, Литванија

Просечно работни часови во неделата: 33

8. Луксембург, Луксембург

Просечно работни часови во неделата: 32,75

7. Копенхаген, Данска

Просечно работни часови во неделата: 32,64

6. Милано, Италија

Просечно работни часови во неделата: 32,52

5. Виена, Австрија

Просечно работни часови во неделата: 32,27

4. Хелсинки, Финска

Просечно работни часови во неделата: 31,91

3. Москва, Русија

Просечно работни часови во неделата: 31,66

2. Лион, Франција

Просечно работни часови во неделата: 31,36

1. Париз, Франција

Просечно работни часови во неделата: 30.84.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------