Home INFO Овие апликации трошат најмногу батерија и интернет

Овие апликации трошат најмногу батерија и интернет

реклама:G Natural

Aко се прашувате кои апликации се одговорни за брзото трошење на батеријата но и на интернетот на вашиот телефон, тогаш одговорот е мошне едноставен – тоа се социјалните мрежи.

За да ги спречите да го трошат вашиот брз интернет пресметан во претплатата или во бонус пакетот, ограничете ја употребата на интернет сообраќајот во апликациите како што се Snapchat, Twitter, Instagram и Facebook.

Иста е ситуацијата и со WhatsApp, Viber, Pinterest, Tumblr и другите апликации што ги нудат истите опции за заштеда за време на праќањето на фотографии, видеа, разговори и аудио пораки.

Траењето на батеријата можете да го продолжите со бришење на апликациите Facebook и Messanger и со нивно користење преку Chrome пребарувачот што секако е вграден во оперативниот систем Android.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------