Home INFO Поместен гробот на Ѓорѓе Балашевиќ !? Бела плоча, стихови и клупа вечното...

Поместен гробот на Ѓорѓе Балашевиќ !? Бела плоча, стихови и клупа вечното почивалиште доби нов дизајн (фото)

26
реклама:Лето во Банско

Оние кои вчера сакаа да му одадат почит на гробиштата во Нови Сад на легендарниот Ѓорѓе Балашевиќ останаа малку збунети затоа што гробот не бил на исотот место.

Нема образложение по чија иницијатива е тоа направено но новата локација на вечното почивалиште на Балашевиќ е за десетина метри подолу под дебела сенка на дрво и со плоча во вид на срце на која со крст и стихови од неговата поема „Портрет на мојот живот“.

„Без црно, белото не би вредело“, пишува на плочата.

РЕКЛАМИ:Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------