Home INFO Поради оваа војска сеуште сте живи

Поради оваа војска сеуште сте живи

реклама:Лето во Банско

Секоја секунда од вашиот живот сте под напад.

Бактерии, вируси и други разни организми, сакаат да влезат во вашето тело и да го искористат за свои цели. Сепак, имунолошкиот систем, моќната “армија” на клетки, се грижи за вашиот опстанок.

Сакајќи да објаснат како имунолошкиот систем функционира, тим на аниматори направиле интересен цртан филм.

Ова видео нема да ве направи експерт за имунологија, но сигурно ќе научите повеќе за имунитетот.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------