Home INFO После ова, задолжително измијте раце!

После ова, задолжително измијте раце!

реклама:G Natural

Ни на крај памет не ни е во какви се места се кријат вируси и бактерии.

Знаеме дека јавните тоалети и држачите во градскиот презоз се расадник на зараза, но поголемиот дел од овие работи исто така се полни со бактерии.

Затоа секоја пат кога ќе ги допрете овие работи, миете ги рацете.

Пари

Сите сакаме кога новчаникот ни е полн со пари, но само размислете низ колку раце тие банкноти поминале пред да стигнат во вашиот новчаник и какви се не бактерии собрале.

Машина за перење алишта

Што е добро за вашите работи е добро и за вашите раце? НЕ! Машината за перење алишта со секое перење се среќава со голем број на бактерии кои се насобрале на облеката во текот на носењето. Водата со која ги перете вашите работи е полна со бактерии.

Држачите на ескалаторот

Огромен број на луѓе се „возат“ во еден ден со движечките скали, а поголемиот дел од нив се држат за држачите.

Пенкало

Кога во бакна, пошта или некоја друга институција ќе ви понудат пенкало за да пополните некој образец или да се потпишете, размислете колку луѓе пред вас на тој шалтер го држеле истото тоа пенкало во раката.

Менувач

Кога научниците ги тестирале домашните апарати и работите кои секојдневно ги користиме за присуство на бактерии менувачот во автомобилот се најде меѓу првите пет.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------