Home INFO Правила за корисниците на Јавниот сообраќаен превоз кои патниците треба да ги...

Правила за корисниците на Јавниот сообраќаен превоз кои патниците треба да ги знаат и практикуваат

реклама:G Natural

Овие правила треба да ги знаат сите патници и корисници на Јавниот сообраќаен превоз за нивна а и сигурност на останатите граѓани како заштита од коронавирусот.

Патниците во автобусите треба да бидат на одредено растојание, превозникот треба да го организира превозот и може да има 50% патници од вкупниот капацитет на возилото.

Уредбата предвидува глоба од 250 евра во деннарска противвредност ако возачот врши превоз спротивно од ова, глоба од 500 евра за патникот кој ќе ги прекрши овие уредби и 150 евра за одговорното лице.

-„Редуцирање на автобусите не е мерка за заштита од коронавирусот, еден апел до градоначаникот на Град Скопје, барем кога се најголемите гужви на одредени линии да се дуплираат автобусите за да се избегне метежот“ – велат граѓаните.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------