Home INFO Празник за очи: Ова е најчистото езеро во светот (видео)

Празник за очи: Ова е најчистото езеро во светот (видео)

реклама:G Natural

Синото Езеро еезерце во Националниот Парк Нелсонски Езера, во северните предели на Јужните Алпи во Нов Зеланд.

Езерото има екстремна визуелна оптичка бистрина до 80 метри длабочина, што е речиси чисто колку и дестилираната вода.

Се карактеризира со сино-виолетова боја, која може да се види само во најчистите природни води.

Водата поминува низ брана формирана од лизгачки одрони. Природната брана ги филтрира скоро сите честички кои ги има во водата, давајќи му ја на езерото најинтензивната сино-виолетова боја.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------