Home INFO Пред вас е задача за деца од трето одделение! Дали можете ли...

Пред вас е задача за деца од трето одделение! Дали можете ли да ја решите?

реклама:G Natural

На интернет кружи задача која наводно е намената за деца на возраст од околу девет години.

Погледнете ја задачата која, како што вели интернетот, би требало да ја реши ученик од трето одделение основно училиште.

Пробајте да ја решите.

Решението ќе ви го откриеме, но на дното од текстот.

Но прво, размрдајте ги малку мозочните виуги 🙂

Во ред е ако ви делува тешко.

Тоа е разбирливо.

Има бројки, а бројките се малку страшни.

Решението не е.

Ве чека подолу.

Мораме да пишуваме реченици за да не го видите одговорот пред да ја решите задачата.

Да, и нас ни е досадно.

Туку, како ви оди?

Дали ја решивте задачата?

Решението е подолу. Уште малку.

Подолу.

Подолу.

Подолу.

и еве…

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------