Home INFO Приходот од дигитлните игри само во месец март скокна за 70%

Приходот од дигитлните игри само во месец март скокна за 70%

реклама:G Natural

Последната статистика на специјализираната компанија за комјутерски игри СуперДата вели дека приходите од продажба на игри за водечките конзоли во месец март скокнале за 70% во однос на претходниот месец.

Игрите кои се играат на конзолите и на компјутерите посебно се популарни во Европа и Северна Америка каде што впрчем и заради пандемијата се заостри ограничувањето за излегување од домовите.

Потрпшувачката во месец март според оваа статистика достигнала рекордни 10 милијарди долари објавува СуперДата.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------