Home INFO Се чувствувате несреќно? Задолжително прочитајте го ова!

Се чувствувате несреќно? Задолжително прочитајте го ова!

реклама:G Natural

Кога се чувствувате несреќно, потсетете се за оваа статија.

Никогаш не треба да заборавиме дека сме многу среќни отколку што претпоставуваме …

„Ако денес сте се разбудиле здрави, значи имате повеќе среќа од 1 милион луѓе кои нема да дочекаат до следната недела“.

„Ако никогаш не сте доживеале војна, затвор, мачење или глад, вие сте посреќни од 500 милиони луѓе во светот.“

„Ако можете да отидете во храмот без страв од казна, вие сте посреќни од 3 милијарди луѓе во светот.“

„Ако во фрижидерот имате храна, имате облека, имате покрив над главата и кревет во кој да заспиете, вие сте побогати од 75% од луѓето во светот.“

„Ако поседувате банкарска сметка, пари во паричникот и во банка, припаѓате 8 -те проценти обезбедени луѓе во овој свет.“

„Ако го читаш ова, значи не сте еден од 2 милијарди кои не се писмени.“

„Веројатно читате на екранот на компјутерот, што ви прави некои од 16-те проценти од луѓето во светот кои имаат пристап до интернет.”

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------