Home INFO Секоја десетта снаа не зборува со својата свекрва… Еве зошто!

Секоја десетта снаа не зборува со својата свекрва… Еве зошто!

реклама:G Natural

Најчестите причини за непријателство помеѓу жени и свекрвите се „солењето памет“, мешањето во бракот, образование и финансиите, како и фразите „Во мое време…“ или „Јас би го направила тоа вака …“

Околу 40 проценти од жените имаат лош однос со свекрвата, а многу од нив водат секојдневната борба со „добро намерни“ совети.

Дури една десетина од жените поради честите кавги не разговараат со свекрвата, а најчеста причина за несогласувањата се неговното мешање во бракот и образованието на децата.

Свекрвата најчесто ги изговара фразите како„во мое време…“или „јас би го направила тоа вака …“ најмногу ги иритира жените, а некој одат дотаму, па на својте снаи им даваат модни или финансиски совети, потврдува едно истражување.

Околу половина од мажените жени, велат дека со партнерот најчесто се расправаат поради мешањето на неговата мајка, а 15 проценти од нив дури размислувале за целосно да ги прекинат односите со свекрвата.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------