Home INFO Што ќе направи Северина со минималецот исплатен од државата ?!

Што ќе направи Северина со минималецот исплатен од државата ?!

реклама:G Natural

Заради коронавирусот Хрватска обезбедила минимална плата за 87 000 компании или поточно 470 000 вработени кои се погодени од пандемијата.

Меѓу фирмите кои побаруваат сретства била и онаа на Северина, која исто така поднела барање за помош.

Но откако тоа се појави во медиумуте се огласи ПР тимот на пејачката и образложи дека сепак северина ќе се откаже од овие средства и ќе ги донира, а побарувањето на средства било без нејзино одобрение бидејки луѓето од нејзината фирма не се консултирале со пејачката со оглед на тоа дека таа во моментов е во изолација во Белград.

Кој и дали уште некој од јавните личности ќе ја следи оваа постапка на Севе ќе дознаеме наскоро.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------