Home INFO Случајност ?? Ова е приказната за најемотивната песна на Тоше Проески

Случајност ?? Ова е приказната за најемотивната песна на Тоше Проески

реклама:Лето во Банско

“Игри без граници ” е најемотивната песна од последниот албум на покојниот Тоше Проески.

Многумина се обидуваа да ги одгатнат скриените пораки во неа, мислејќи дека го опишува животот на пејачот. Години по смртта на Тоше, откриена е приказната за оваа песна. “Игри без граници ” воопшто и не била наменета за Тоше.

– Тоа е песна што ја напишав пред да го запознаам Проески. Една или две години пред да ја отпее Тоше, се сретнав со продуцентот Никша Братош, кој соработуваше со Тоше, и му реков дека имам песна што не сакам да ја дадам на никого, туку сакам да ја отпеам сам, дури и да ја упропастам, но бесплатно да ми помогне да ја средам. Ме праша како се вика, му реков „Игри без граници“ и тој веднаш се согласи – раскажува Мирослав Дрљача Рус, автор на песната.
– По некое време, додека заедно се возевме со автомобил, Тоше почна да пребарува по моите цедиња барајќи песни за кои слушнал дека не сакам да ги давам на други и првата што ја најде беше „Игри без граници“. Тоа беше крај. Рече дека тоа е песна за него и воопшто да не сонувам за тоа да ја пее некој друг – додава Рус.

Кога стигнале во студиото со таа песна, многумина зборуваа дека таа песна е тешка за него и дека е сė уште премлад.
– Кога ја отпеа песната сите беа воодушевени. Ја отпеа од прва и потоа ме повлече на страна, загрижен за тоа како звучел. Му реков дека ја отпеал подобро отколку што јас ја напишав – се потсетува Рус.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------