Home INFO Тргнале да бараат загубен прстен, се вратиле дома со 100 000 фунти...

Тргнале да бараат загубен прстен, се вратиле дома со 100 000 фунти (видео)

реклама:Велигден со Стаф

Двајца Ирци со детектор за метал тргнале да ја бараат изгубената бурма на едниот од нив.

Тие не ни можеле да претпостават дека дома ќе се вратат побогати за 100 ооо фунти.

Пол и Мајкл од Ирска пронашле 84 парички кои датираат од 16 век.

Според експертите, станува збор за многу ретки и вредни парички чија вредност изнесува околу 100 000 фунти.

Бурмата не била пронајдена, но веруваме дека сопругот ќе успее да надомести.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------