Home INFO Веќе нема потреба од шминка? Со помош на вештачка интелегенција ќе се...

Веќе нема потреба од шминка? Со помош на вештачка интелегенција ќе се подмладуваат актерите во филмовите! (видео)

реклама:Велигден со Стаф

Вештачката интелегенција не е повеќе табу тема, даа полека но сигурно станува вообичаена работа.

Најновата вест е за вештачката интелигенција која ги подмладува актерите и актерките, па сосема е веројатно дека еден ден таа целосно ќе ја елиминира потребата од шминкери и персонал задолжен за маски.

Филсмкото студи Дизни има специјален тим кој работи на систем за вештачка интелигенција која ги подмладува актерите, но истовремено е во можност и да го остари лицето.

Тој е сличен на системот што се користи за време на снимањето на „The Irishman“ (заслужен за Netflix и ILM), што значи дека не бара никакви посебни мерки, не е неопходно да се покрие лицето на актерот со точки што го олеснуваат системот процес.

Ова значи дека нема потреба луѓето со визуелни ефекти да поминуваат недели бришејќи и додавајќи брчки.

Новиот систем го доби името FRAN (Face Re-Aging Network), а видеата на каналот на YouTube, DisneyResearchHub покажуваат колку голем напредок е ова.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------