Home INFO Видео: Еве како изгледа едно секојдневие од преспектива на аутистично дете

Видео: Еве како изгледа едно секојдневие од преспектива на аутистично дете

Фото: Pixabay.com
реклама:ХитКујна канал

На Светскиот ден на аутизмот, вреди да се погледне видеото на кое е прикажано како непознатите слики, звуци и гужвата во трговскиот центар може да се премногу за едно аутистично дете.

“Понекогаш примам премногу информации” се вели во описот на видеото.

Токму бројноста на тие информации може да предизвика потешкотии и однесување кое околината најчесто го опишува како недолично.

Многупати родителите на дете со аутизам неправедно се навредувани поради “невоспитаното дете” на кое во тие моменти му е потребна единствено емпатија.

РЕКЛАМИ:„ЛОТУЛС - МАКИТА ПРЕЗЕНТАЦИЈА“