Home INFO Во Германија отворен хотел затвор!

Во Германија отворен хотел затвор!

реклама:Велигден со Стаф

Поранешен затвор во Германија по повторно профункционирал, но овој пат како хотел.

Карактеристично е што овој е задржана автентичноста на просторот, па овој хотел им нуди на гостите да поминат ноќ зад решетки.

– Креветите во ќелиите се со големина 90 на 200 сантиметри а ори пријавувањето за престој, посетителите добиваат и комбинезон со црно-бели риги, за искуството да биде што поавтентично.

Неколку ќелии се претворени во соби за гости, а останатите две се оставени во својата изворна состојба, како што изгледале порано, како специфична туристчка атракција.

Цената за една вечер е 45 евра, но ако се одлучите за подолг престој, тоа ќе чини само 37 евра од ноќ.

Oвa нe e единствен таков пример во светот. Свои хотели затвори имаат и Велика Британија, Шведска, Турција, САД, Австралија, Холандија, Словенија.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------