Home INFO Возачи внимавајте, од 15 Ноември, поради ова може да ве исклучат од...

Возачи внимавајте, од 15 Ноември, поради ова може да ве исклучат од сообраќај

реклама:hotel PREMIER

Од 15-ти Ноември на сила стапува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба.

Оваа обврска ќе трае до 15 март 2022 година.

Доколку немате зимска опрема, а ве сопре полиција може да заработите казна од 45 евра, или 25 негативни поени. А можете да бидете исклучени и од сообраќај.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------