Home INFO Врие во Фејсбук, проблемот нема да биде решен еден месец!

Врие во Фејсбук, проблемот нема да биде решен еден месец!

реклама:Велигден со Стаф

Оштетени подморски кабли во Црвеното море се причината поради колапсот на социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм, пренесуваат светските медиуми.

Причината како што велат тие се оштетените кабли кои ги нарушуваат телекомуникациските мрежи и интернет сообраќајот помеѓу Азија, Европа и Блискиот Исток.

Каблите кои припаѓале на четири главни телекомуникациски мрежи биле „оштетени“ што предизвикало значително прекинување на комуникациските мрежи на Блискиот Исток.

Во меѓувреме Фејсбук се врати ширум светот како и кај нас, додека проблемите со Инстаграм се уште се решаваат.

Според светските медиуми проблемот нема да биде решен уште најмалку еден месец поради документацијата која е потребна, но исто така и дозволите за работа во Црвеното Море.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------