Home INFO Знаете ли што прво приметуваат гостите кога ќе влезат вашиот дом?

Знаете ли што прво приметуваат гостите кога ќе влезат вашиот дом?

реклама:G Natural

Сте се запрашале ли што забележуваат луѓето кога прв пат ќе влезат во вашиот дом?

Ова е првото нешто што гостите го забележуваат кога ќе влезат во домот.

Науката покажала дека се потребни 38 секунди за да се воочат сите ситници и да се започне со осудување.

Едно истражување покажало дека првото нешто што гостите го забележуваат е мирисот на вашиот дом. Веднаш по мирисот, се чувствува температурата, а потоа се забележува дали е чист просторот.

Три од десет луѓе не ги кажуваат своите замерки на домаќинот.

Дури 86% од домаќините темелно ја чистат куќата пред да им стигнат гости, додека 6 од 10 луѓе не се грижат што мислат другите.

Гостите ја забележуваат и удобноста на мебелот на кој седат, валканите прозорци, книгите, бојата на ѕидовите, како и прашината на украсите на полиците.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------