Home ЗАБАВА Гаџети Зошто е спорна 5G опремата на Huawei која што треба да биде...

Зошто е спорна 5G опремата на Huawei која што треба да биде инсталирана во Велика Британија

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
реклама:G Natural

Пред самото инсталирање на новата 5G мрежа која што Huawei треба да ја инсталира во Велика Британија, тие заедно со ЕУ почнуваат да се предомислуваат дали да го забранат Huawei со неговата технологија.

Huawei треба да ги снабди со главните компоненти за многу пониски цени, но тие се сомневаат дека преку оваа инсталација би можела кинеската влада полесно да ја шпиунира Европа.

Одлуката конечно ќе се знае во март, а до тогаш голема е веројатноста Huawei да биде искучен од набавката на 5G опрема.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------