Home INFO Една деценија од вечниот спомен на Тоше Проески

Една деценија од вечниот спомен на Тоше Проески

реклама:Лето во Банско

Вчера беа одбележани 10 години откако во Крушево се пушти во употреба Спомен домот на нашата најголема музичка ѕвезда Тоше Проески.

Од тогаш па до денес важи за најпосетуваниот музеј на Балканот.

До сега Спомен домот го посетиле над 700.000 туристи од целиот свет.

Спомен домот претставува оддадена почит кон личноста која како никој досега ги освоила срцата на сите народи на Балканот со својата музика, љубов и верба во Бог.

Во периодот од една деценија во Спомен домот се одржиле голем број настани, концерти, работилници, промоциии на книги, поетски читања, хуманитарни настани, крводаротелскии акции, модни ревии.

Спомен домот е верен чувар на ликот и делото на Тоше.

искористете ги празничните слободни денови и посетете го Крушево и споменот на Тоше Проески…

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------