Home INFO Нова одлука: Граѓаните ќе имаат уште два дополнителни неработни дена

Нова одлука: Граѓаните ќе имаат уште два дополнителни неработни дена

реклама:Велигден со Стаф

Во 2024 та, покрај стандардните неработни денови ќе има два дополнителни неработни дена.

И двата ќе бидат во среда, а поради оддржувањето на двата изборни процеси.

Што значи дека за оддржувањето на првиот круг Претседателски избори неработен ден ќе биде 24 април 2024 – среда.

Потоа за оддржувањето на евентуалниот круг од Претседателски избори и редовните Парламентарни неработен ден ќе биде 8-ми мај, кој исто така се паѓа во среда.

Сите неработни денови за 2024 та погледнете ги ОВДЕ

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------