Home INFO Прочитајте ја добро етикетата, овие состојки во шампонот се штетни за вашето...

Прочитајте ја добро етикетата, овие состојки во шампонот се штетни за вашето здравје

реклама:G Natural

Некои шампони може да содржат состојки кои му штетат на здравјето.

Затоа е најпаметно е добро да ја прочитате етикетата на шампонот:

СУЛФАТИ

Оваа состојка придонесува за иритација на кожата, усните па и белите дробови.

ФОРМАЛДЕХИД

Формалдехидот може да биде поврзан со зголемена опасност од развој на повеќе болести.

ПАРАБЕН

Голем број компании го користат за бактериска заштита на производите. Меѓутоа, оваа хемикалија го имитира естрогенот и кај човекот може да доведе до побрз раст на канцерогените клетки.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------