Home INFO Се срушија Фејсбук и Инстаграм, милиони корисници неможат да си влезат во...

Се срушија Фејсбук и Инстаграм, милиони корисници неможат да си влезат во профилите

реклама:Велигден со Стаф

Најголемите совцијални мрежи Фејсбук и Инстаграм повторно имаат проблеми со функционирањето.

Милиони корисници од вчера вечерта околу 22:00 часот па и утринава имаат проблем да влезат во своите профили.

Сеуште нема соопштение од компанијата за причиата на проблемите.

Како што јави порталот Downdetector, пријавени се проблеми на повеќе континенти. Многу корисницивоопшто не можеа да пристапат до оваа социјална мрежа, некои можеа само делумно да пристапат или требаше многу време да се вчита newsfeed.

Порталот посочува деказа кратко време беа забележани десетици илјади пријави. Околу 56 проценти од луѓето изјавиле дека воопшто не можат да пристапат до Фејсбук, 26 проценти од нив дека имаат проблем со најавување, а 16 проценти со newsfeed.

Тешко се пристапува и до Инстаграм.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------