Home INFO Што се VTubers? Ќе станат ли тие главни играчи во забавната индустрија...

Што се VTubers? Ќе станат ли тие главни играчи во забавната индустрија во годините што доаѓаат? (видео)

реклама:G Natural

Терминот VTuber е кратенка од виртуелен YouTuber.

VTubers е креатор на содржина кој произведува интересна содржина на повеќе платформи, но се крие зад дигитален аватар.

Виртуелниот аватар ќе му олесни на виртуелниот YouTuber да изгради уникатен лик за да ги истакне своите квалитети.

Можете да ги замислите виртуелните Јутубери како виртуелни познати личности кои се забавуваат и комуницираат со своите фанови на интернет. Понекогаш тие можат да бидат и како инфлуенсери.

И покрај неговото име, значењето на VTuber не е ограничено на употребата на YouTube како единствена платформа. Всушност, многу VTubers користат други платформи како Twitch, Facebook, и други.

Gawr Gura е едена од најпопуларните VTubers кои привлекуваат огромна публика.

Таа има повеќе од 3 милиони претплатници на YouTube. Тоа е сосема неверојатно за канал со виртуелен карактер.

Всушност, креаторите на содржини со виртуелен идентитет експлодираа во популарност во последниве години. Милиони обожаватели ширум светот започнуваат да ги гледаат нивните омилени личности како играат игри, пеат, танцуваат и едноставно се дружат.

Можеме да заклучиме дека виртуелните YouTuber-и може да бидат навистина забавени во секоја свера на која се обидуваат да се фокусираат.
Па оттука можеме да заклучиме дека се очекува VTuber –ите да станат главни играчи во забавната индустрија во годините што доаѓаат.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------