Home INFO Втор ден Инстаграм со проблеми! Еве како да си помогнете додека компанијата...

Втор ден Инстаграм со проблеми! Еве како да си помогнете додека компанијата ги отстрани

реклама:Лето во Банско

Корисниците на социјалните мрежи Инстаграм и Фејсбук и понатаму мака мачат со своите сандачиња и праќање пораки кои ми праќаат со потешкотии.

Иако проблемот е пријавен вчера и од компанијата мета работат на негово решавање сепак сеуште нема информација и соопштение што се случува.

Сè уште нема официјално соопштение од Instagram, а фрустрираните корисници започнаа вистинска војна со мемиња на Twitter против сервисот и актуелниот проблем со кој се соочуваат.

За потсетување, повеќето корисници кои го имаат проблемот известуваат дека вчитувањето на нивните директни пораки (DM) не функционира како што треба, додека други велат дека не можат да испраќаат пораки или тие целосно исчезнуваат.

За жал, како што е вообичаено со грешките на Instagram, корисниците не можат многу да направат за да ги овозможат функциите што не работат.

Проблемите со директните пораки најверојатно се дел од грешка на серверите на Instagram, а популарната платформа веројатно работи на поправка што треба да се појави наскоро.

Во меѓувреме, ако сте нетрпеливи, можете сами да пробате неколку вообичаени решенија додека не пристигне официјална закрпа за проблемите.

Затворете ја апликацијата и стартувајте ја повторно. Прво, обидете се целосно да ја исклучите апликацијата. На вашиот телефон, можете да го направите ова со лизгање нагоре на почетната страница.
Одјавете се од апликацијата. Некои корисници известуваат дека кога ќе се одјават од апликацијата и ќе се логираат повторно, Instagram повеќе не предизвикува проблеми.
Избришете ја апликацијата. Обидете се да ја избришете апликацијата од вашиот уред и потоа преземете ја повторно од соодветната продавница.
Користете ја најновата верзија. Проверете дали нема ажурирања на Instagram што сè уште не сте ги инсталирале.
Исклучете го телефонот. Ова е класично решение, но понекогаш треба само да го исклучите и повторно да го вклучите телефонот за да го решите проблемот.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------